Darma, Forum Rozwoju, Ezoteryka

Forum na temat rozwoju osobistego, medytacji, afrimacji, biznesu, psychologii...

Nie jesteś zalogowany.

#1 2008-07-18 21:46:16

zosia
Użytkownik
Od: Hamburg
Serwis

POCZUCIE WŁASNEJ WARTOŚCI

Poczucie własnej wartości

Uzdrawiająca medytacja

Fragment książki Roberta Krakowiaka: DZIECI REGRESJI - Terapia dzieciństwa

Tekst tej medytacji jest propozycją. Nie staraj się zapamiętać samego tekstu, ale przeczytaj go i postaraj się zrozumieć sens tej medytacji. Możesz również nagrać ją na kasetę i odtwarzać w czasie medytacji. Wykonaj ją jednak samodzielnie tak, jak potrafisz najlepiej.

Przed medytacją zrób około 20 głębokich oddechów i zrelaksuj się.

Oddycham swobodnie, głęboko i rozluźniam się z każdym oddechem. Teraz powierzam się boskiemu prowadzeniu. Wiem, że cokolwiek się dzieje, jestem bezpieczny.

Pozwalam sobie teraz na wszelkie swoje odczucia i doznania. Pozwalam sobie, bez oceniania siebie, odczuwać wszystkie emocje, uczucia i myślokształty, jakie są we mnie. Jestem świadom siebie, tego, co jest wewnątrz mnie i co wypływa ze mnie. Pozwalam sobie chwilę się poobserwować.

Uświadamiam sobie teraz, że to ja jestem twórcą wszystkich swoich odczuć, myślokształtów i emocji, które są we mnie. Wszystkie moje odczucia, emocje i myślokształty pochodzą ze mnie, z mojego wnętrza. Tylko ja jestem odpowiedzialny za ich przejawianie, więc tylko ja mogę je zmienić i pozwolić sobie na ich pełne uzdrowienie. Wszystkie negatywne emocje, uczucia i myślokształty, mogę transformować w pozytywny potencjał.

Teraz obserwuję jak z każdym wdechem wpływa do mnie, do mojego wnętrza, do mojej klatki piersiowej czysta, uzdrawiająca energia, a z każdym wydechem czysta, uzdrawiająca energia rozpływa się po całym moim ciele rozluźniając mnie i relaksując mnie jeszcze bardziej.

Obserwuję jak czysta energia dopływa do każdej cząstki mojego ciała oczyszczając i rozświetlając je czystym światłem. Leżę spokojnie zrelaksowany i obserwuję, jak uzdrawiają się wszystkie moje odczucia, uzdrawiają się wszystkie moje emocje i uzdrawiają się wszystkie moje myślokształty. Pozwalam, by to działo się spontanicznie. Pozwalam sobie na oczyszczenie wszystkich intencji wobec siebie i innych.

Tutaj możesz zaznaczyć, co konkretnie chcesz w sobie uzdrowić wizualizując, że proces uzdrawiania tego już się rozpoczął.

W pełnej ufności, spokojnie i bez wysiłku, puszczam teraz wszystkie swoje odczucia. Nie muszę ich już tłumić. Uwalniam się od wszelkich urojeń i wszelkiego zakłamania. Odkrywam teraz swoją prawdziwą, boską istotę. Odkrywam boskość swojego istnienia tu, gdzie jestem i takiego, jaki jestem. Odkrywam teraz swoje prawdziwe wnętrze. Odkrywam, że moje wnętrze jest czyste, boskie i doskonałe takie, jakie jest.
Obserwuję jak spokojnie i bez wysiłku moja prawdziwa, boska istota przejmuje władzę nad moim ciałem, umysłem i sercem.
Odkrywam boskość swojego ciała, odkrywam jego boską doskonałość. Odkrywam boskość swojego umysłu i serca. Odkrywam boskość swojego istnienia. Moja boska istota, moja doskonałość, przejmuje teraz władzę nad wszystkim, co jest wewnątrz mnie i nad wszystkim, co mnie otacza.

Odczuwam teraz ulgę i spokój. Uświadamiam sobie boską, nieograniczoną moc, mojego prawdziwego wnętrza. Uświadamiam sobie boską, nieograniczoną moc moich własnych, wewnętrznych zdolności.

Teraz obserwuję, że nie mam się już czego bać. Od teraz dzieją się same pozytywne rzeczy wewnątrz mnie, w moim życiu i otoczeniu. Jestem teraz godny wszystkiego i zasługuję na wszystko, co najlepsze, co mi sprzyja i co jest korzystne dla mnie i dla innych. Chcę tego, pozwalam sobie na to i otwieram się na to wszystko już teraz. Przejawiam to w swoim codziennym życiu, więc mam moc działania tu i teraz.

Kocham siebie za to. Dziękuję sobie i Bogu za całe uzdrowienie, które się teraz dokonał

ĆWICZENIE

Pamiętając o tym, że nasze otoczenie jest przejawem naszej otwartości, naszych oczekiwań i naszych prowokacji możesz wykonać teraz proste ćwiczenie.

Wypisz na kartce około 10-20 osób, które postrzegasz jako bliskie twojej osobie: które często widzisz, o których często myślisz, które dobrze znasz i które Ciebie dobrze znają. Możesz to wykonać wypisując osoby, które jako pierwsze przychodzą Ci na myśl. Nie obawiaj się, że ktoś nie będzie pasował do tego ćwiczenia. Nie oceniaj ich i nie zastanawiaj się, czy są to pozytywne osoby dla Ciebie, czy nie. Pod każdym nazwiskiem zastaw trochę miejsca. Wykonaj to teraz. ...

Pod każdym nazwiskiem dopisz: Co według Ciebie ta osoba tak naprawdę chciałaby w Tobie zmienić? Co uważa, że Ci brakuje, a powinieneś to mieć? Nad czym powinieneś popracować? Co chciałaby Ci ważnego powiedzieć? Na co zwróciłaby w Tobie swoją uwagę? Napisz to nie oceniając nikogo.

Teraz przeczytaj odpowiedzi i zastanów się chwilę nad nimi, nad intencjami tych osób wobec Ciebie. Podkreśl te odpowiedzi, w których zawarte zostało to, co sam byś w sobie chciał zmienić, tylko te, które czujesz, że byłyby dla Ciebie korzystne. Teraz możesz ułożyć sobie na podstawie tego ćwiczenia afirmacje w takiej formie, że już to masz albo się na te zmiany otwierasz.

Już teraz jestem...
Otwieram się na...

Pozostałe cechy otrzymane w odpowiedziach, te które czujesz, że nie są Ci potrzebne, a powtarzają się u kilku osób lub są podobne, możesz sobie ułożyć w afirmacje w postaci:

Jestem wolny od...
Jestem wartościowy nawet gdy nie jestem..., nie mam..., nie potrzebuję...
Jestem niewinny, gdy...
Wybaczam (tej osobie), że oczekiwała ode mnie...
Wybaczam (tej osobie), że postrzegała mnie jako...
Zwracam wolność... (wszystkim, którzy mnie negatywnie oceniali).

Jeśli okazało się, że dana osoba chciałaby Ci coś narzucić, możesz przeafirmować sobie:

Jestem niewinny i bezpieczny, gdy odmawiam...
Jestem bezpieczny i niewinny zwracając wolność... (tej osobie).

Jeśli ktoś twierdzi, że na coś nie zasługujesz i nie powinieneś po to sięgać, to pomogą Ci afirmacje w postaci:

Mam pełne prawo do...
Zasługuję na...
Jestem niewinny, gdy realizuję w swoim życiu...

Możesz po pewnym czasie pracy nad powyższymi afirmacjami wykonać ćwiczenie ponownie, biorąc pod uwagę że mogły zmienić się osoby w twoim otoczeniu. Będziesz mógł przekonać się, jak twoja praca zaowocowała, co się zmieniło, a nad czym powinieneś jeszcze popracować. <

Więcej o książce na stronie www.dzieciregresji.alfaton.com.pl

"O naszej wielkości świadczy to, co zrobiliśmy dla siebie,a później dla innych."

2008-07-18 21:46:16

OnetKontekst
Reklama

Nigdy

OnetKontekst
Reklama

<< OD CZEGO ZACZĄĆ SWÓJ ROZWÓJ | ŻYCIE NIEZALEŻNE OD OPINII I POGLĄDÓW INNYCH >>

Inne tematy:

Wegetariańska Wielkanoc z Jogą i medycyną chińską

Najbardziej wartościowy biznes w branży

Diamenty

Cześć i Zaproszenie Dla Inteligentncyh

Moze i tu znajdziecie to czego szukacie

pudła tekturowe - bagażniki - Aparaty cyfrowe - Darmowy Katalog stron internetowych - hydraulik - rzeczoznawca budowlany - nowe programy - polbank - stojaki na ulotki - buty męskie - naklejki - Katalog VLB - e-sklepy24 - Pozycjonowanie stron - pensjonaty nad morzem
ogłoszenia nieruchomości praca samochody turystyka komputery
psychologia hipnoza ezoteryka

Stopka forum